El lema del curs 2019-2020 és “Viu, emociona’t, aprèn!”

Tres accions que no es poden dissociar i que va íntimament relacionades. Tres paraules, de vegades difícils d’experimentar amb consciència i de posar-hi l’atenció que es mereixen.

Anam corrent, de pressa, programats, omplint el temps d’activitats, envoltats de renous, immersos i assidus a les xarxes socials, esperant ser vistos pels altres i no ens permetem veure’ns a nosaltres mateixos.

Els tres verbs del lema constitueixen el més important de cadascú de nosaltres: som vida, som emoció i som aprenentatge.

Ens agradaria convidar-vos, al llarg de tot aquest curs, a prendre-us el pols, a saber aturar, a respirar, a assaborir cada experiència viscuda, a gaudir del moment present, a acceptar els vostres encerts i com no, les vostres errades.

Quan som capaços i conscients de viure, percebem i connectam amb les nostres emocions, unes vegades més agradables i altres potser no tant, encara que totes necessàries perquè ens ajuden a créixer i a saber estar en cada moment.

Dèiem al principi que aquestes tres accions no es poden dissociar i és que tot aprenentatge ja de per si és emocionant:

Aquesta emoció natural que, nosaltres educadors, volem potenciar des de l’escola per aconseguir al mateix temps un espai de benestar, on els infants i joves puguin viure dins un entorn coherent i de suport a les seves ganes d’aprendre i construir coneixement.

Aquest curs us proposam un viatge a aquests sentiments a partir de dones que, amb el seu compromís i la seva tasca al llarg de la història han aconseguir viure, emocionar, aprendre i, sobre tot, compartir-ho i contagiar-ho.

Donar suport a dones sense cobertura acadèmica ni sanitària va ser una de les prioritats de les FFM des de la seva fundació, l’any 1856. I ho continua essent avui, amb especial incidència a través dels projectes de la seva obra social com l’internat de Padilla, la residència universitària per a dones de Sucre, o el col·legi Toni Real Vicens a Trujillo. L’objectiu: que puguin créixer, empoderar-se i, d’aquesta manera, millorar la seva societat.

Que aquest lema i aquesta proposta ens dugui a la curiositat i ens estimuli el desig d’aprendre; i que des de les nostres emocions poguem donar nom a les nostres pròpies experiències, al món i a la vida.