ACTIVA PARTICIPACIÓ DELS CENTRES SANT FRANCESC D'ASSÍS EN LES JORNADES SOBRE CURA DE LA CREACIÓ

CSFANoticias home, Uncategorized @ca

Els Centres Sant Francesc d’Assis (CSFA), de la Congregació de les Franciscanes Filles de la Misericòrdia (FHM), han participat de forma molt activa en les “Jornades per a la Cura de la Creació” que s’han celebrat els dies 2 i 3 de febrer a Madrid i que han comptat amb la presència de representants de tots els col·legis franciscans.
L’eix d’aquesta trobada ha estat l’Encíclica del Papa Francisco sobre la cura del medi ambient i de l’entorn natural, Laudato Si.
El responsable de Pastoral, Identitat i Missió dels CSFA, Rafel Mas, ha coordinat un taller sobre “Espiritualitat de la Creació” en el qual s’ha debatut sobre com contribuir millor, com a centres franciscans, al moviment ecologista i al foment de la cura de la creació.
Han assistit també a aquesta trobada Alicia García, del Consell General de FHM; així com les professores Pepa Aibar, de Palma; Margalida Sòcies, de Manacor; i Lina Sampol, de Muro.
A més de tallers i panells d’experiències, la trobada ha comptat amb una ponència marc a càrrec del filòsof Francesc Torralba, sota el títol “L’Espiritualitat de la Creació i l’Educació Mediambiental en Laudato Si”.
Entre les principals conclusions d’aquests dies d’intensa feina cal destacar les reflexions i aprofundiment, a través del diàleg i el compartir experiències, sobre la responsabilitat dels educadors dels centres franciscans, amb el ferm objectiu de contribuir a la formació de persones responsables, actives i ferms defensors del medi ambient i de l’entorn natural, elements essencials de la identitat franciscana.