ATURA’T I RESPIRA, L’INICI D’UN NOU PROJECTE.

CSFADestacats, MANACOR, MURO, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Tancam el curs amb el lema que ens ha acompanyat al llarg d’aquests mesos d’escola:

Atura’t i respira.

Començàvem el mes de setembre amb una trobada de tot el professorat a Pina, la casa natal i el lloc d’inici de la nostra Congregació, i és que aquesta trobada va suposar un punt d’inflexió i de partida. 

Aquell dia, les nostres escoles donaven una passa més i es convidava tot el professorat a prendre part d’una nova funció que la titularitat, a través d’un gest com el que va fer  la germana Alícia García Lázaro, entregant un fil vermell que ens unia a tots a prendre part: la necessitat de viure de manera més present i fer-ho extensiu al nostre alumnat en diferents moments del dia de l’escola.

El dia a dia el vivim de manera accelerada, moltes vegades feim les coses en “pilot automàtic” i sovint el més important ens passa per alt. 

Enguany hem començat aquesta missió, on segurament les dificultats s’han fet evidents. Ens cal fer-hi feina i anar sembrant llavors per poder recollir els fruits del benestar, de la calma, d’assaborir amb presència el que feim i sobretot de connectar amb l’agraïment. 

Com a educadors de les nostres escoles volem que aquest agraïment sigui integral i sobretot de tot allò que forma part del que és “normal” i que hem deixat de banda: viure un dia més, tenir un sostre on viure, una feina i una escola on poder anar a aprendre, una família que ens estima i, com no, un plat a taula cada dia.

Tot això és i serà possible si hi posam més atenció i si hi posam la intenció de voler aturar. 

Aturar per observar, per escoltar i per valorar cada instant que la vida ens ofereix. És en aquests moments de pausa on trobam la veritable essència del nostre ser i del nostre fer, i on aprenem a viure amb més plenitud. Aquesta pràctica d’aturar-se i respirar no només ens beneficia a nosaltres com a individus, sinó que també crea un ambient més harmoniós i positiu dins les nostres escoles. En aquest entorn, els alumnes poden créixer i aprendre amb una consciència més plena i un major respecte pel present.

Sabem que no és una tasca fàcil i que requereix constància i dedicació, perquè els beneficis són grans i transformadors. Continuarem fent feina plegats, com a comunitat educativa, per fomentar una cultura de benestar i gratitud que impregni tots els aspectes de la nostra vida escolar. Així, no només estarem educant en coneixements acadèmics, sinó també en valors que perdurin en el temps i que contribueixin a formar persones més completes i felices.