Connecta’t i confia!

Durant els darrers mesos, i de manera totalment desprevinguda, hem viscut una experiència compartida de connexió i soledat al mateix temps. Hem sentit una nova proximitat amb el nostre nucli de vida fonamental, amb els quals ens hem sentit més a prop, mentre que hem cercat recursos per estar “connectats” i superar la separació física de la resta d’éssers estimats: família, amics, companys de treball.

La “connexió” ha constituït un gran aprenentatge i per això aquest és un temps propici per analitzar-la; per a esmicolar de quina manera, sense moltes vegades ser-ne conscients, ens hem anat connectant amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb Déu, cadascú des de la seva realitat i opció de vida.

Aquest temps de confinament ha estat també d’incertesa personal, social, laboral i econòmica. El fet de no poder “controlar” ni tan sols la nostra capacitat de moviment ha reforçat la manera en què confiam. Confiança que no sols és personal, sinó que posam també en els altres, en la naturalesa i en Déu.

Per això, proposam per al pròxim curs aquest lema, que vol ser una invitació a estar connectats i confiar. Connectats i confiats en tres dimensions: un mateix (cos, emoció, consciència), amb l’exterior (altres, naturalesa, societat) i amb Déu (el Déu de Jesús o altres déus, transcendència o espiritualitat).

El curs 2020-2021 exercitarem l’aprenentatge en aquests dos valors humans que s’han convertit en fonamentals i ho farem amb l’esperança que ens faci més forts i ens cohesioni en totes les nostres facetes de vida, inclosa la de grup com a comunitat educativa, la dels nostres claustres i la que formam tots plegats.