162 ANIVERSARI DE LA NOSTRA TITULARITAT

CSFADestacats

La nostra titularitat, les germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia, celebra avui, 14 de setembre, el seu 162 aniversari.

Dos germans mallorquins, Gabriel Marià i Josepa Ribas de Pina, van fundar aquesta Congregació per dur misericòrdia allà on més es necessitava i avui, més d’un segle i mig després, encara despleguen la seva missió a Bolívia, Perú, Itàlia, Estats Units i Espanya.

L’educació va ser un dels seus objectius prioritaris des dels inicis perquè eren molts els petits nuclis poblacionals de Mallorca als quals no hi havia possibilitat d’anar a l’escola.

I aquesta és la llavor dels CSFA. D’aquí sorgiren els nostres centres Sant Francesc d’Assís que entre tots avui, en unes condicions i conjuntura molt diferents, encara construïm junts.

A més, les germanes desenvolupen una tasca educativa molt important al denominats Tercer i Quart món. Ho fan mitjançant la seva obra social MISOL amb la qual aconsegueixen apropar una educació bàsica a col·lectius molt vulnerables, així com atenció sanitària i acompanyament per propiciar que tinguin unes condicions de vida dignes i saludables.

Les FFM també han volgut estar devora les persones amb diferents capacitats, per això van crear ja fa més de 50 anys l’Organització Mater a on s’ofereixen serveis adaptats per a persones amb discapacitat intel·lectual per cobrir les seves necessitats en general, però de manera concreta les educatives.