Atura’t i respira!

CSFACIUDAD REAL, Destacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Tornam a reprendre un nou curs quan fa pocs dies encara gaudíem de les vacances d’estiu. Les vacances són un temps per rompre amb les rutines del dia a dia, per deixar de banda els horaris i el ritme marcat pel rellotge que ens diu a cada moment allò que hem de fer, per aprofitar i fer coses diferents: passejar, prendre banys, llegir, escriure, dibuixar… Quan tornam a l’escola pareix que tot torna a ser com abans, recuperam les rutines, els horaris, les obligacions i ens sentim immersos en el mateix món que durant un cert temps havíem deixat.

El lema que ens acompanyarà al llarg d’aquest any escolar ens diu: Atura’t i respira.

Volem que dins el ritme de cada dia puguem trobar moments per fer presents aquestes dues paraules, saber aturar i respirar. És important aprendre a fer de manera molt conscient petites aturades, que ens connectin amb qui som, en com estic, amb què sent, a percebre el nostre cos i a saber-lo escoltar. També és necessari posar l’atenció a la nostra respiració, el motor de la nostra vida i  que ens connecta amb el moment present. 

Quan som  capaços de fer aquests dos exercicis, aturar i respirar, podem aconseguir estats de calma, d’atenció, de sintonia amb nosaltres, podem despertar la nostra creativitat, assolir més presència i sobretot més predisposició cap a l’aprenentatge. 

Aquesta presa de contacte amb nosaltres, en l’aquí i ara, també ens pot dur a valorar el que tenim i a ser agraïts. Sant Francesc d’Assís, referent important de les nostres escoles, expressa el seu agraïment a Déu en el Càntic de les Criatures, una afirmació i elogi constant a la creació que ens ha estat donada, enfora de l’acumulació material i les comoditats.

Així doncs, ara que just començam aprofitem per generar estats d’harmonia, d’agraïment i de connexió, tan necessaris en  la societat en la qual vivim; una societat connectada amb els altres i tan desconnectada d’un mateix: Atura’t i respira.