Dia Mundial del Comerç Just: un consum conscient per un món equitatiu.

CSFADestacats, MANACOR, MURO, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Ahir celebràvem el Dia Mundial del Comerç Just, una jornada que ens brinda l’oportunitat de reflexionar sobre la importància d’un consum conscient i equitatiu en la nostra societat. És un recordatori dels valors que sustenten el comerç just i del paper que cada un de nosaltres juga en aquesta lluita per acabar amb les desigualtats.

El comerç just no es limita a una transacció comercial; és un moviment que cerca posar fi a les desigualtats i promoure condicions laborals justes per als productors de tot el món. Quan optam per productes de comerç just, prenem part en la construcció d’una economia que prioritza els drets humans, els salaris dignes i les pràctiques sostenibles.

Consumir i comprar amb consciència implica estar al corrent de l’impacte social i ambiental que això provoca. Significa optar per productes que respectin els drets dels treballadors i el medi ambient, i ser conscients dels processos de producció i distribució.

Volem recordar que tot i cadascú de nosaltres té la capacitat de transformar el món i les nostres pròpies accions juguen un paper important.

Cada vegada que feim una compra, estam optant per a quina classe de món volem viure, el comerç just ens ofereix una oportunitat tangible per fer una diferència positiva.

A la nostra escola, reconeixem la importància d’aquesta causa i promovem la consciència sobre el comerç just entre els nostres alumnes. És fonamental educar-los sobre les ramificacions del seu consum i capacitar-los per prendre decisions informades que contribueixin a la creació d’un món més equitatiu i sostenible.

Recordem que cada compra és una oportunitat per fer un canvi. Podem optar per un consum que prioritzi els valors de justícia i equitat, i així col·laborar en la construcció d’un món més igualitari per a tothom.