El regal de la respiració

CSFAMANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

La respiració és alè de vida. És un procés espontani, que realitzam sense esforç i sense adonar-nos-en. Si deixam de respirar, morim. No podem viure sense respirar.

La respiració està governada pel sistema nerviós autònom, però podem fer que depengui del sistema nerviós central (és a dir, del nostre cervell), i adonar-nos que estam respirant. Qualsevol moment i lloc són bons. Només cal parar l’atenció a les fosses nasals, sentir el fluir de la respiració i respirar amb suavitat, com si aspiràssim un perfum molt delicat.

Respirar conscientment ens permet focalitzar l’atenció i ens connecta amb la nostra capacitat innata de “adonar-nos”. També ens permet restar a “l’aquí i ara”, calmant les emocions desbordades i asserenant-nos quan la ment divaga i es comença a inquietar. I el més important: ens connecta amb actituds com la de “ser un observador” i “deixar anar”. Aquestes actituds tenen una influència molt positiva en el coneixement i gestió de les sensacions, els pensaments, les emocions i els sentiments…, els principals “habitants” del nostre món interior.