Ens ha deixat Sor Francisca García

CSFADestacats, MANACOR

Suau de modals i de parla, bona persona i pacient mestra d’escola, estimà de veres a cada un i cada una dels seus alumnes als qui va saber transmetre coneixements segons l’edat i capacitats.

Nasqué a Guardamar, Alacant, el 1935 i fou la germana petita de quatre germans. Va estudiar a l’escola de la Plaça Quadrado, a on la germana Sor Maria Mulet va ser una gran influència en la seva educació i també com a acompanyant en el camí que la conduí a consagrar-se per sempre com a Franciscana Filla de la Misericòrdia.

L’escola, acabats els estudis de batxiller i magisteri, fou la seva passió: ensenyar, transmetre la fe, inculcar bones maneres… La seva era una passió innata per ensenyar. Era amable, persistent i també es feia respectar. El seu alumnat la recorda amb molta estimació. Exercí la seva missió educadora durant bona part de la seva vida a Sa Pobla i sobretot a Manacor, des de l’any 1965 fins a 1999, la major part d’aquest temps com a directora del centre.

Després de Manacor, Sor Francisca va ser destinada a Mater, a la llibreria de la Casa de l’Església des de Casa Mare i, finalment, a Verge de l’Esperança on ha viscut quatre anys.

Sempre amb la seva dolcesa de caràcter i profunda vida interior, ha transmès serenor i confiança donant bon exemple per on ha passat.