Forma part intrínseca del carisma de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia i, per tant, dels Centres Escolars Sant Francesc d’Assís, el màxim respecte i cura per la nostra Llar Comú, la Mare Terra.

Volem contribuir a que les i els nostres alumnes siguin responsables amb l’entorn i que, a més, pel seu talant, les seves accions i la seva actitud, siguin els millors ambaixadors d’aquesta missió per tal de contribuir a que la resta de la societat també s’impliqui en aquesta tasca.

Seguim també l’exemple del que el Papa Francisco ens va trametre a la seva Encíclica, Laudato si i del missatge clar que ens va deixar: “Quin tipus de món volem deixar a qui ens succeeixi, als nins que estan creixent?

Doncs bé, als CSFA apostam per una societat allunyada del consumisme, més austera i amb voluntat de servei al qui més ajuda necessiten; a la vegada, una societat preocupada pel medi ambient i conscienciada amb la necessitat de propagar una cultura del respecte per ser més sostenibles.

Entre d’altres actuacions, fomentam la revisió dels nostres hàbits de consum per a que tinguin el menor impacte possible sobre la Terra que ens acull. Així mateix, duem a terme accions concretes de conscienciació per a que els nins i les nines que creixen als nostres centres ho facin amb la convicció de que cuidar de la Creació és la nostra obligació.