FELICITAT AUTÈNTICA: UN VIATGE DIARI

CSFADestacats, MANACOR, MURO, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Volem compartir amb vosaltres aquest breu escrit sobre el dia que ens acompanya avui: el Dia Internacional de la Felicitat. 

Celebrar aquest dia ens convida a explorar les diverses dimensions d’aquest sentiment tan preuat. La felicitat, més enllà d’una simple alegria momentània i superficial, és un estat que permea els diferents aspectes de la nostra vida quotidiana i que es veu reflectit en les emocions autèntiques que ens envolten, que experimentam  i que teixeixen el nostre dia a dia.

Aquest dia ens dona l’oportunitat de reflexionar sobre els elements que contribueixen a aquesta condició tan preuada en el context escolar. La vida quotidiana a l’escola està amarada d’una xarxa emocional que crea una atmosfera única. Les expressions positives del personal docent, els moments de col·laboració i reconeixement entre companys de treball, i fins i tot els petits detalls, com un somriure amable al passadís, contribueixen a construir un ambient en què la felicitat és més que una paraula; és una experiència compartida.

L’agraïment emergeix com una peça fonamental en la consecució de la felicitat escolar. Prendre un moment per reflexionar sobre allò que ens genera gratitud pot ser una pràctica transformadora, des de l’estima per l’aprenentatge constant fins a la col·laboració entre companys i companyes, l’agraïment ens connecta amb la riquesa de l’experiència escolar i ens recorda que la felicitat es troba en la valoració dels petits detalls del dia a dia. És un compromís continu amb la creació d’un entorn on cadascú pugui experimentar una sensació de benestar compartit.

Volem que avui sigui un dia per reafirmar la necessitat de continuar cultivant un entorn escolar que valori i promogui la felicitat. Que aquesta jornada sigui una inspiració per recordar-nos a nosaltres mateixos i als altres que, enmig de la rutina i les responsabilitats, la felicitat es troba en les relacions, les actituds positives i la gratitud constant, basta posar-hi atenció.