1 de novembre: Festa de Tots Sants

CSFACIUDAD REAL, Destacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Posta de sol en un bosc per cel.lebrar el dia de tots sants. 1 de novembre.

Un any més, com cada 1 de novembre ens trobam celebrant la Festa de Tots Sants, una jornada per recordar tots els sants que ens han precedit.

Potser la paraula “sant” ens queda una mica enfora, com si fos d’un altre temps. Canviem-la per exemple pel terme “model”. Avui l’Església recorda totes aquelles persones que al llarg de la història han estat un model de seguiment de Jesús, homes i dones que varen fer de l’opció pels més necessitats i de construir un món més just a la manera de Déu la raó de la seva vida, i que no han estat reconeguts com a sants.

D’aquests n’hi ha hagut molts i, de ben segur, també n’hi ha entre nosaltres.

La Festa de Tots Sants és una data per poder dur a la nostra memòria i fer presents totes les persones estimades que ja no hi són entre nosaltres i que han deixat petjada a les nostres vides, de qui hem après tantes coses.

Segurament aquesta celebració ha cobrat més un caire divertit, de fressa i en certa manera de burla de la mort i de tot allò que l’envolta.La globalització fa que sovint adoptem festes i costums que no són gaire nostres i que venen de fora.

Recordem tal dia com avui els que han precedit, agraïm tot allò de bo que hem rebut i siguem conscients que tenim molts homes i dones que han estat un autèntics models en el seguiment del Mestre Jesús.