Gràcies!

CSFADestacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

GRÀCIES, GRACIAS, THANK YOU… Una paraula simple i senzilla que serà el lema d’enguany i amb la qual volem començar aquest nou curs escolar. Segurament estam tan acostumats a dir-la i sentir-la de manera automàtica que hem perdut de vista el seu significat i què és el que representa.

Et convidam a posar consciència quan la verbalitzis, que la seva pronúncia sigui calmada, que siguis capaç de mirar els ulls de la persona a qui la dirigeixis i que sigui des del cor. Amb aquesta actitud, des de la humilitat, les paraules agafen força, arriben de veritat i és així com, també, podem arribar a redescobrir l’altre.

Et convidam també a viure en actitud d’agraïment: pel que ets, pel que tens i per tot el que t’envolta.

 

 

Són moltes les situacions i els moments viscuts diàriament que ens permeten poder dir gràcies: gràcies per començar un nou dia, per tenir una família que ens estima, uns companys amb qui poder compartir moments a l’escola, uns mestres que m’escolten, la persona que em ven el pa i la fruita quan anam a comprar o simplement contemplant la meravella de la natura.

Fins aquí potser és molt fàcil. Hem d’aprendre també a trobar l’agraïment en els moments difícils o quan les coses pareix que no van a favor nostre o quan no aconseguim aquella fita que ens havíem marcat.

Finalment et convidam a posar atenció quan sigui l’altre qui et digui gràcies, adonar-te de com t’arriben les seves paraules. Tres accions: ESCOLTAR, VERBALITZAR i VIURE la màgia de la paraula “gràcies”.

Com més la facis servir i més t’acompanyi, més aviat en trobaràs els beneficis.