2017-2018

Miram cap endins, vivim cap a fora
És el lema que ens acompanya al llarg del present curs 2017/2018 i que té molt a veure amb la identitat dels Centres Sant Francesc d’Assís.
Al nostre projecte educatiu és prioritària la formació dels alumnes com a éssers humans actius i responsables d’estar a prop de qui més ens necessita per ajudar-los i contribuir a un món millor.
Per tal d’aconseguir aquest propòsit resulta indispensable una sòlida formació interior de la persona que li permeti poder canalitzar a l’exterior la força necessària per canviar allò que no ens agrada d’aquest món i participar en la seva millora.
Amb el projecte Educar en la interioritat que desenvolupam a les nostres escoles, estretament vinculat al lema actual, donam eines a tota la comunitat educativa per establir en el seu jo més profund la base adequada per viure i sobreviure a un entorn massa volàtil i que pateix una progressiva pèrdua de valors.
Un dels aspectes clau per al bon desenvolupament de la persona és tenir consciència de que formam part d’un grup, d’una comunitat que comparteix afinitats, ens recolza quan ho necessitam i roman ben unida per ajudar als més febles. És per això que curs darrera curs els CSFA realitzam diverses accions que impliquen a tots els centres, entre d’altres, compartir un lema que uneix aquesta gran família que s’eixampla a diferents indrets d’Espanya, Bolívia i Perú.
L’any passat vam treballar junts amb La terra: ca meva, ca teva, ca nostra; fou una crida a la lluita contra la degradació mediambiental a conseqüència d’una pressió humana descontrolada i egoista.
Anteriorment, la referència va ser una de les ensenyances del beat Ramón Llull, Si no ens entenem pel llenguatge, entenem-nos per l’amor, una declaració d’intencions sobre la importància de valors com la fraternitat, la igualtat, la paciència i la comprensió.
En totes aquestes accions recollim les ensenyances que Sant Francesc d’Assís ens va deixar com a valuosa herència i que es revelen quan som capaços de sentir-nos feliços ajudant, compartint i respectant.