2022-2023

Al llarg d’aquest curs que ara començam, ens acompanyarà el lema encapçalat per les paraules: Iguals i diferents.

Si ens aturam per uns moments, podem adonar-nos de les nostres difereǹcies. Per començar, tots i cada un de nosaltres tenim un nom que ens defineix; alguns noms segurament coincidiran, però d’altres seran ben diferents.
També els nostres rostres i cares són diversos, com ho és la nostra alçada i les nostres aficions. Hem de tenir present que no tots pensam igual i que, probablement, les nostres preferències i gustos tampoc coincideixen. Alguns dels nostres companys segurament no han nascut aquí o són d’una altra cultura i, fins i tot, podem dir que cadascú de nosaltres ha viscut una història ben diferent.

Fins aquí ens haurem adonat que certament hi ha moltes diferències entre nosaltres i malgrat tot, que és el que realment fa que puguem compartir junts aquesta aventura d’anar a escola?

Doncs que malgrat les nostres diferències, tots som iguals, tots mereixem ser respectats, poder accedir a l’aprenentatge, ser valorats, tenir amics i, com no, sentir que formam part d’un grup: a mesura que ens anam coneixent, les diferències es converteixen en font d’estima, tolerància i acceptació.

Quan posam consciència al nostre interior, ens adonam que tots tenim coses bones que podem compartir. I donar aquestes coses tan importants, fa que siguem iguals.

Us animam a gaudir d’aquest nou escolar posant esment, valorant i estimant les nostres diferències i, per damunt de tot, adonant-nos que tots som iguals, cosa que implica que hem de rompre les barreres de: “jo som més bo que tu”, o “jo som més gran que tu”. Aquestes barreres ens impedeixen poder veure i valorar l’altre tal com és. Hem d’aprendre a posar la mirada, a conèixer i valorar les persones per qui són, amb les seves fortaleses i debilitats i no per com són en aparença i aspecte.