L'observador

CSFADestacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

La capacitat d’“adonar-nos” ens transforma en “observadors”. Testimonis del que succeeix dins i fora de nosaltres.

Fora, el món és canviant. Basta observar les estacions de l’any. També canvien els nostres estats d’ànim, a moments més serens i alegres, en altres ocasions tristos o angoixats. En aquesta vida, tot canvia i és passatger.

Com transformar-nos en “observadors”? Tan senzill com respirar. La respiració és un procés inconscient; respiram i no ens n’adonam. Tanca els ulls i enfoca la teva atenció en les fosses nasals. Sent la teva respiració natural, nota com l’aire flueix sense que facis cap esforç; roman uns instants atent a aquest fluir suau i rítmic. Experimenta com, a més de situar-te totalment en l’ara, la consciència de la teva respiració t’ha transformat en un observador, en testimoni d’aquest procés continu i espontani.

Els animals responen instintivament als estímuls, és pura acció-reacció. Els éssers humans tenim el do de la consciència, que ens permet adonar-nos, observar i decidir com reaccionar. L’observador ens capacita per a gestionar el nostre món intern, i decidir com actuar en el món extern. Tot un regal de llibertat.