Moments d'interioritat: Cuidant el cos

CSFADestacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

El món intern és una cosa pròpia, íntima i subjectiva. És molt important cuidar-lo, sobretot quan les circumstàncies del món extern es compliquen i les coses no són com ens agradarien. Cada persona és responsable del seu propi món interior.

Món extern i món intern estan íntimament lligats. Cuidant el nostre interior i sentint-nos bé per dins podem percebre millor tot el que està succeint a fora.
La interioritat comença pel cos. El nostre cos és l’eina per actuar en el món, i també el lloc on podem reconèixer les nostres emocions; per això, és molt important tenir-lo en compte, alimentar-lo amb bons aliments i exercitar-lo per sentir-lo fort i relaxat.
 
Recordem algunes de les senzilles i eficaces pràctiques que ens permeten sentir el cos i l’esquena fortes, sense bloquejos i sense tensió.
La palmera: Ens mantendrem drets, els peus lleugerament separats, s’entrellacen els dits de les mans, es giren les palmes cap a fora i es recolzen sobre el cap. Fixant la mirada en un punt i coordinant respiració i moviment, mentre inhalam s’estiren els braços i tot el cos cap amunt posant-se de puntetes, es reté lleugerament la respiració, i quan exhalam tornam a la posició inicial.
 
La palmera que es gronxa: Ens mantendrem drets, separant els peus uns seixanta centímetres. S’entrellacen els dits de les mans i es giren les palmes cap a fora sobre el cap. Quan inhalam s’eleven els braços, i mentre exhalam s’estira el cos des de la cintura cap a l’esquerra sense inclinar-lo cap endavant. Inhalam per tornar al centre, i quan exhalam anam cap a la dreta.
El llenyataire: Ens mantendrem drets, es flexionen suaument els genolls i visualitzam una destral imaginària que subjectam a les mans tancant els punys. Inspiram pel nas elevant els braços i mantenint l’esquena recta, exhalam amb totes les forces per la boca emetent el so “HA”. Aquest so ens alllibera de càrregues i tensions corporals.