Sabeu què són els conillets?

CSFACIUDAD REAL, Destacats, MANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Enguany a totes les escoles de Mallorca hem volgut fer present una tradició amb molts anys d’història i el millor moment ha estat aprofitant la nostra festa el dia de Sant Francesc, un dia especial per a tots els CSFA.

La tradició de les galletes en forma de conillets, pròpies de les Germanes Franciscanes, es remunta a mitjan segle XIX i aquesta és la història que hem donat a conèixer als nostres infants i joves. Alguns ja la coneixien, d’altres no, però ben segur que a partir d’ara quan vegin aquesta galleta sabran bé el seu nom i el seu significat.

Quan la Congregació de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia començà, ja fa més de 160 anys, estaven al servei del poble de Pina donant assistència sanitària, posant injeccions, fent cures i ensenyant a llegir i a escriure.

En aquell temps no es pagaven amb doblers els serveis prestats, però sí que les Germanes rebien constantment gratituds per part de les famílies dels nins i nines i de les persones ateses. Com que la gent es dedicava a la pagesia compartien amb elles la seva collita, productes de les matances, algun pa que havien fet a casa o una coca i, normalment, eren els nins i les nines qui els ho feien arribar.

Les Germanes, tot i haver ofert el seu servei, també volien donar les gràcies i correspondre els obsequis que la gent del poble els feia arribar. Va ser així com varen començar a fer aquestes galletes dolces en forma de conillet. Els nins i les nines, com us podeu imaginar, desitjaven trobar el moment per poder anar a ca les monges a dur allò que les famílies tenien preparat per elles i poder menjar un conillet.

Així que ja sabeu, aquestes galletes centenàries són més que un dolç, són una manera de dir GRÀCIES i de fer content qui la rep.

Cada vegada que mengeu un conillet podeu recordar aquesta història tan bonica i senzilla. Una mostra més de la generositat i servei de les Germanes cap als altres.