Arreglar el món

CSFAMANACOR, MURO, Noticias home, PALMA, SA POBLA, SON SERVERA

Un científic, que vivia preocupat amb els problemes del món, estava resolt a trobar els mitjans per aminorar-los. Passava els dies en el laboratori a la recerca de resposta per als seus dubtes.

Un dia, el fill de sis anys va envair el seu santuari, decidit a ajudar-lo a treballar. El científic, nerviós per la interrupció, li va demanar a l’infant que anàs a jugar a un altre costat. Veient que era impossible treure’l, el pare va pensar en alguna cosa que el pogués entretenir. Tot d’una es va trobar amb una revista, on hi havia un mapa amb el món, just el que necessitava. Amb unes tisores, va retallar el mapa en diversos trossos i juntament amb un rotllo de cinta, li va lliurar al seu fill dient:

—”Com que t’agraden els trencaclosques, et donaré el món tot trencat perquè ho reparis sense l’ajuda de ningú.”

Llavors va calcular que a la petita li portaria deu dies compondre el mapa, però no va ser així. Passades algunes hores, va escoltar la veu de l’infant que li deia amb calma:

– “Pare, pare, ja ho he fet tot; he aconseguit acabar-ho!”

Al principi el pare no se’l va creure. Va pensar que seria impossible que, a la seva edat, hagués aconseguit compondre un mapa que mai no havia vist abans. Desconfiat, el científic va aixecar la vista de les seves anotacions, amb la certesa que veuria el treball digne d’un nin. Per a la seva sorpresa, el mapa estava complert. Tots els trossos havien estat col·locats en els deguts llocs. Com era possible? Com el nin havia estat capaç?

—”Fill, tu no sabies com era el món, com ho has aconseguit?”

—”Papa, jo no sabia com era el món, però quan vares treure el mapa de la revista per retallar-lo, vaig veure que de l’altre costat hi havia la figura de l’home. Així, que vaig donar volta a les retallades, i vaig començar a recompondre a l’home, que sí sabia com era.”

—”Quan vaig aconseguir arreglar l’home, vaig voltar el full i vaig veure que havia arreglat el món.”

Després de llegir aquesta petita història podem treure una reflexió molt apropiada a la situació de moment:

Els grans canvis s’aconsegueixen amb canvis petits, en nosaltres mateixos i el nostre entorn. Per a “arreglar el món” hem de començar per nosaltres mateixos.